KARNABAHAR PİZZA
FİT KARNABAHAR PİZZA TARİFİ
Malzemeler:
Taban
300 gram haşlanmış karnabahar
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yumurta
1 tatlı kaşığı kekik(isteğe bağlı)
Domates Sos
1 yemek kaşığı ev salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
½ çay bardağı su
Üzeri İçin
50 gram parmesan veya kaşar peyniri gerisi tamamen isteğinize bağlı ben mantar, domates, soğan ve nane kullandım.
Yapılışı:
Öncelikle taban malzemesi rondoda çekilir ve pürüzsüz kıvama gelen taban karışımı yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 10 dk pişirilir. Daha sonra çıkartılır ve domates sosu, peynir ve sebzelerle tamamlanır ve tekrar 170 derecedeki fırında 10 dk pişirilir(pişirme süreleri fırından fırına değişebilir ara ara kontrol etmekte fayda var). Daha sonra pişen pizza yeşilliklerle süslenir. Ve hazır..
Afiyet olsun..
Bir pizza dilimi ortalama 60 kcaldir.
Yorumlar
Yorum Gönder