3 MALZEMELİ KURABİYE TAHİNLİ PEKMEZLİ (YAĞ, UN, ŞEKER YOK)
“ŞEKERSİZ, YAĞSIZ, UNSUZ” Evdeki malzemelerle.
Malzemeler:
•2 su bardağı yulaf
•1 su bardağı tahin
•½ su bardağı pekmez(üzüm, pancar, keçiboynuzu özü)
Yapılışı:
Yulafları rondoya at ve uzunca bir süre çek. Rondo yoksa çekilmese de olur. Keyfine kalmış. Daha sonra karıştırma kabında tahini, pekmezi ve yulafı karıştır. Yağlı kağıt serdiğin tepsiye yuvarlak şekiller vererek yerleştir. 170 derecede 10 dk civarında pişir ve al. İlk önce gevrek değilmiş gibi görünür ama soğuyunca! Ahh soğuyunca! O gevrekliği, o tadı asla unutamazsın.
Yorumlar
Yorum Gönder